СЕРТИФИКАТИ

За Bio-Kult и ADM Protexin – науката и природата в равновесие

От 1992 година компанията ADM Protexin, създател на бранда Bio-Kult, е посветена на производството на иновативни продукти от най-високо качество. Философията ѝ – науката и природата в равновесие – е родена от убеждението, че приложните изследвания превръщат природните богатства в полезни и ефективни здравни решения за хора и животни.

Гарантираното качество е възможно когато:

Продуктите се разработват в собствена научно-изследователска база, но и в тясно сътрудничество с водещи изследователски и университетски центрове във Великобритания и по света.

Произвеждат се в собствена, изградена специално за целта модерна производствена база, което позволява пълен контрол на технологичните процеси и на готовата продукция по най-високите стандарти за качество. ADM Protexin притежава сертификати за качество: cGMP (MHRA), ISO9001: 2015, BETA NOPS, всеки от които включва редовни одити, за да се гарантира поддържането на стандарти.

Прилага се пълна програма за контрол на всички партиди суровини и готови продукти, което гарантира възможно най-доброто качество през целия производствен цикъл и за целия срок на годност на продукта.

Най-важните критерии – ефикасност и безопасност

Щамовете от всяка партида се обработват индивидуално в съвременна техника, която отговаря на изискванията на добрата производствена практика и се управлява от високо-квалифициран персонал. Технологичният процес спомага за оцеляването на щамовете в условията на стомашна киселинност и позволява съхранение на крайния продукт при нормална стайна температура.

Всички продукти Bio-Kult преминават тестове за стабилност при контролирани условия на влажност и температура и концентрацията на съдържащите се щамове е гарантирана до края на срока на годност.

Всички бактериални щамове са напълно идентифицирани и безопасни за употреба. Те са вписани в Националната колекция за индустриални, морски и хранителни бактерии (национална банка за събиране на култури), базирана в Абърдийн, Великобритания, където може да се осигури безопасна възпроизводимост на щама без генетична промяна. Използваните щамове се считат за безопасни и от Европейския комитет за квалифицирана презумпция за безопасност.

ADM Protexin – член на асоциации за човешко здраве

Международната асоциация за пробиотици (International Probiotics Association – IPA) има за цел да предостави уникален форум за обмен на проучвания и най-съвременни постижения в пробиотичните технологии и разработването на нови продукти на своите членове, представители на индустриални и академичните среди http://www.internationalprobiotics.org/

Изследователският институт за фармабиотици (Pharmabiotic Research Institute – PRI) се стреми да улесни разработването на лекарствени пробиотици (фармабиотици) чрез подобряване на информираността за новата индустрия микробиота & човешко здраве, както и да изгради регулаторната рамка, която ще помогне да се превърнат фармабиотиците в терапевтична реалност https://www.pharmabiotic.org/

ADM Protexin подкрепя Международната научна асоциация за пробиотици и пребиотици (International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics – ISAPP), посветена на развитието на науката за пробиотиците и пребиотиците. ISAPP е нестопанска научна организация от академични и индустриални учени, участващи в изследвания на фундаментални и приложни аспекти на пробиотиците и пребиотиците. Те имат общ интерес да генерират високо-качествена научна информация в областта на пробиотиците и пребиотиците и да предоставят насоки за съвместни и мултидисциплинарни изследвания https://isappscience.org/

Опитът на ADM Protexin в производството на живи бактериални продукти в продължение на повече от 25 години, придружен от гаранции на качеството и акредитации, е несравним. Независимо дали купувате продукт на ADM Protexin за себе си, за вашето семейство или за вашите животни, можете да бъдете сигурни, че получавате най-висококачествените, натурални продукти, разработени и подкрепени от ефективна наука.

МНЕНИЯ НА СПЕЦИАЛИСТИ

През последните осем месеца съм назначавал Bio-Kult Candea и Bio-Kult Pro-Cyan при повече от 50 пациента. Дори и самостоятелното им приложение показа много добри клинични и лабораторни резултати. Важно е също така, че имат дълготраен ефект, без странични реакции. Препоръчвам като съвременни и иновативни продуктите от гамата Bio-Kult при заболявания като хемороиди, анални фисури, проктити, възпаления на урогениталната система.

Д-р Иво Найденовхирург-специалист, гр. В.Търново

За мен е много важно продуктите, с които работя, да са качествени и ефективни. Познавам гамата Bio-Kult от дълго време и често ги прилагам в практиката си. Конкретно Bio-Kult Candea и Bio-Kult Advanced са средство на мой избор при оро-фарингеални кандидози, чести отити в детската възраст, както и като допълнение към антибиотично лечение. Освен, че разчитам на ефекта и удобния им начин на прием, аз съм сигурна и в тяхната много добра поносимост.

Д-р Лилия Милиничспециалист УНГ, гр. Пловдив

Най-важни за мен са правилният подход към проблема на болния и доверието между мен и пациентите.
Преди около една година се запознах с един изключителен продукт от серията Bio-Kult, а именно Bio-Kult Pro-Cyan. Прилагам го както при остри и обострени хронични уроинфекции, така и за реконвалесценция и профилактика на рецидивиращи такива. Доволна съм от бързото действие и трайните резултати.

Д-р Таня ПауноваОПЛ, гр. Козлодуй

Използвам Bio-Кult Candea при остри и хронични форми на вагинална кандидоза, самостоятелно или като адювантно средство. Показва много добър резултат, вкл. при невъзможност за лечение с вагинален достъп, особено при деца. Повлиява благоприятно както вагиналната, така и чревната микробиота. Добър избор е и за пациенти с алергии, които напоследък са често срещани. Освен, че се понася добре, Bio-Кult Candea е и в удобна форма за прием – цяла капсула или съдържанието ѝ, разтворено в храна или течности.

Д-р Емилия КастреваАГ-специалист, гр. Монтана

Работя като ОПЛ от 20 години. В практиката ми често ме посещават пациенти с оплакване от главоболие. Един от тях е съпругът ми, страдащ от неуточнено главоболие от много години. За първи път се убедих в ефекта от Bio-Kult Migrea, след като той започна профилактичен прием на продукта – вече няма оплаквания и повиши качеството си на живот. Спокойно го препоръчвам на останалите си пациенти и резултатите при всички са чудесни!

д-р Даниела ГиздоваОПЛ, гр. Берковица

Имам придобита специалност по урология от 1985 год. и ежедневната ми работа е свързана с диагностика и лечение на заболявания на урогениталната система. Продуктите Био-Култ Кандеа и Био-Култ Про-Циан използвам в практиката си от 2015 год., самостоятелно или в комбинация с антибиотична терапия при различни видове уроинфекции, както и в постоперативния период на оперираните пациенти. Във всички случаи са налице много добри резултати както в лабораторните изследвания, така и в клиничната картина на болните. Още повече, че те са съчетани с много добър профил на безопасност и имат удобен начин на прием.

д-р Валерий Дойчевспециалист-уролог, андролог и сексолог, гр. Пловдив

Прилагам Био-Култ Инфантис най-вече при антибиотична терапия на деца. Родителите ме информират, че на този фон децата им се чувстват добре и нямат коремни болки. При диспепсии много често преодолявам проблема само с пробиотика, хигиенно-диетичен режим и витамини. Все още натрупвам опит от
приложението на Био-Култ Инфантис при атопичен дерматит и за подпомагане на имунитета.

д-р Лиляна СлавчеваОПЛ, гр. Вълчедръм

Обикновено не пиша отзиви, но реших да споделя впечатленията си от Био-Култ с убеждението, че по този начин ще помогна на повече пациенти и лекари. Използвам го в практиката си от една година, като го препоръчвам на мъже, жени и деца на различна възраст. Освен със и след антибиотично лечение, имам наблюдение при възпалителни чревни заболявания, констипация, диария от различен произход и диспептични симптоми. Освен, че ефектът е бърз и траен, досега не съм наблюдавал странични ефекти. Пациентите са доволни от удобната форма и начин на прием.

д-р Боби КировОПЛ – специалист вътрешни болести, гр. Айтос

В практиката си се доверявам на Bio-Kult Infantis по три основни причини: научно обоснована формула, обект на клинични проучвания, високо качество. Особено важен е съставът, в който са включени специфични за най-ранната детска възраст пробиотични щамове. Те подпомагат правилното развитие на микрофлората, храносмилателната и имунната система на бебетата, особено при бебета родени чрез Sectio caesarea. С Bio-Kult Infantis успешно повлияваме бебешките колики, диария и запек, а на мен и на родителите дава увереност и спокойствие.

д-р Диана Аргироваспециалист – педиатрия, неонатология, гр. Пловдив

Използвам Био-Култ Мигреа в практиката си за профилактика на мигрена, основно за редуциране на пристъпите по интензитет и честота, като добавка към конвенционалното лечение. Има безопасен профил, понася се добре. Доволна съм от наблюдаваните ефекти при всички случаи и пациенти. Био-Култ Мигреа е наистина иновативно, базирано на пробиотици естествено решение.

д-р Радостина Каназирскаспециалист – невролог, гр. Пловдив

Пробиотиците от групата на Bio-Kult са предпочитани от мен поради опита ми с Bio-Kult Advanced, Bio-Kult Candea и Bio-Kult Pro-Cyan. Значителна част от пациентите в моята практика имат комбинирана патология, конкретно в гастроинтестиналния и урогенитален тракт. Констатирам много добри клинични и лечебни резултати при: Синдром на раздразненото черво (IBS), постхолецистектомичен синдром, чернодробни заболявания, дисбактериози и цистити. Имам опит при пациенти с орофарингеална и чревна кандидоза. При урогенитални инфекции и с постантибиотични кандидози (противопоказани за някои лекарствени средства) пациентите се повлияват ефективно и трайно от приложението на Bio-Kult Candea.
От досегашният ми опит не съм наблюдавала токсични ефекти и странични действия от приложението на пробиотиците от групата на Bio-Kult.

д-р Дафина Ганеваспециалист – вътрешни болести и гастроентерология, гр. Пловдив

Био-Култ е продукт с универсално приложение, особено в настоящата ситуация на пандемията COVID-19. Щамовете му дават възможност за възстановяване на чревния микробиом, както и за стабилизиране на чревната резистентност.
При засягане на оста черво-черен дроб, формулата на Био-Култ подпомага оздравяването на патологичните процеси на билиарния тракт, често срещани в ежедневната практика.
Обобщено лечение, което се съпровожда от продукти на Био-Култ, подпомага процесът на бързо възстановяване на човешкия организъм при широк спектър от патогенни въздействия.

д-р Гиргина Стояноваспециалист вътрешни болести и гастроентерология, гр. София